"In je kracht met paardenkracht"   
  


Hallo! Ik ben Monique de Rooij


Een roeimaatje, die klinisch psychologe is, bracht mij op het idee om paardencoach te worden. Ze vond mij zo gevoelig en opmerkzaam. Ook hoe ik sprak over mijn paard Gandhi vond ze bijzonder. Wát een mooi idee! Samen bouwen. Voor ik het wist stond ik ingeschreven voor de Equine Assisted Coachingsopleiding aan de Keulseweg. Een door NOBCO en CAT erkende opleiding tot coach maar met als specialisatie de inzet van paarden. 


Met de ruim 10 jaar werkervaring als zorgprofessional in de acute zorg ben ik het gewend om te gaan met mensen die buiten hun comfortzone zijn. Als Recovery Verpleegkundige begeleid ik dagelijks mensen rond de indrukwekkende gebeurtenis van een operatie. Het is mooi om een “boei” te zijn en terug te horen dat mijn werk een wezenlijk verschil heeft gemaakt in de beleving van deze dag.


Hiernaast heb ik een propedeuse psychologie gedaan en in de psychiatrie gewerkt. En ik blijf me middels bijscholing en zelfstudie verdiepen zoals in de polyvagaal theorie.


Zowel de officiële scholing als de scholing van het leven hebben mij een uitgesproken visie op welzijn en gezondheid gegeven. Een holistische kijk vind ik essentieel. We zijn niet alleen hoofd of alleen een lichaam of hart. Het gaat om het geheel. Samen met de paarden, coach ik jou om jouw geheel te zien. De wijsheid zit al in jou. Door de brede visie kan ik je eventueel ook andere wegen wijzen die kunnen helpen om jou in je kracht te zetten.


Gandhi heeft mij in mijn kracht gezet. Gandhi is het fotomodel bovenaan deze site. Helaas leeft hij niet meer. Gandhi heeft mij alles geleerd over paarden en veel over mezelf. Hoe echt leiderschap zacht en glashelder kan zijn, hoe krachtig zachtheid kan zijn, hoe machtig het voelt om in verbinding te zijn. Deze ruim 700kg zware man wist dat hij sterker was dan ik maar gelukkig ook wijzer waardoor hij mij de leiding gaf als ik het “goed” deed… Ik moet er nog om lachen en kan er uren over vertellen..

En verder…ben ik 52 jaar, gescheiden, geen kinderen, hou van roeien, fietsen, wandelen, lekker eten en drinken, met leuke mensen zijn én paarden.


E-mailen
Bellen
Map
Info